Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality - Aktuell

 


 

 

Příspěvky

Velikonoce 2015

 
11. 3. 2015 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

graf příspěvků od roku 1993-2014 pro kostely Kraslicka

Sem patří kostel Božího Těla Kraslice, kostel sv. Jakuba Sněžná, sv. Jiljí Kostelní, kaple sv. Vojtěcha Kraslice - kulturní památky, kostel Nejsvětější Trojice Liboc, kaple 14-ti Pomocníků v nouzi Počátky u Kostelní, kaple Nejsvětější Trojice Krásná u Kraslic - "nepamátky".

Vloni byla převedena kaple v Krásné do správy Města Kraslice. Protože nebyla zapsána v katastru nemovitosti (stavba "načerno" kdysi postavena majitelem polí bývalým rodákem), bylo toto nutné uvést do pořádku. Samotné zaměření geodetů a výkony s tím spojené se dnes odhadují na více než 8tis.Kč. Farnost tuto kapli nepotřebuje, proto díky za velkorysé gesto Města Kraslice, že tuto kapli vzalo "pod ochranu". Farnost může v této kapli konat pobožnosti jako dosud. Kaple byla v desolátním stavu, byla předána opravena.                                                                      P. Peter Fořt, farář

 
24. 2. 2015 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

Opravy kostelů a kaplí Kraslicka

Pohled do říše čísel, který mne samotného překvapil. Za 22 let se v části naší farnosti přece jen něco podařilo! Původně jsem "nadával", že při nedostatku času musím dokazovat spoluúčast při financování oprav kostelů a kaplí z pohledu naší ŘK farnosti. V sobotu 21.02.2015 mne navštívil jeden mladý muž, který podniká v Německu s žádostí, abych mu vystavil potvrzení o výstupu z církve. Samozřejmě, na to má každý právo. Dodal, že to musí udělat z důvodu odvodu církevní daně, kterou v této zemi musí odvádět. Sdělil, že to dělá ročně 40tis.Kč a že neví, kam ty peníze jdou! Tu se mi náramně hodila čísla z tabulky posledního Farního listu. Ten jsem mu i dal. Sdělil jsem mu, že jsme z Německa obdrželi pro kostely spadající do správního obvodu Kraslic od roku 1993 - 4,5mil.Kč (nepočítaje ostatní kostely), že naší farnosti věnovalo Biskupství Regensburg něco přes 475tis.Kč pro výměnu oken kraslické fary, což se bude během letošního roku realizovat. Pokud měl jasno v hlavě, muselo mu dojít, že zde jsou konkrétní místa, kam i jeho peníze přišly. Tak příjemné počtení!

 
23. 2. 2015 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

Další Farní list 2015 - 02

Tentokrát je to z pera dvou kněží: mediální hvězdy, která působí v Česku a jako Polák se zde neuvěřitelně aklimatizoval. Druhý byl požádán, aby napsal NĚCO do almanachu gymnázia v Hořovicích. Alespoň pár vzpomínek vám přiblíží 18 let, kdy jsem většinou byl znám s montérkami. Je to spravedlivé, když jedna hvězda vychází a druhá - která jí ani nikdy nebyla - zapadá. Když jsem mezi vás byl poslán, bylo mi řečeno, že jdu do zapadákova. Dnes vím, že tomu tak vůbec není, zažil jsem toho zde více než dost, což rozhodně nezapadne v zapomnění. Po každé opravě - i té nejmenší - jsem popsal, jak a co se stalo. Po pravdě. A vždy jsem na konci přidal: O.A.M.D.G. (latinsky to znamená: omnia ad maiorem Dei gloriam a česky to překládáme: vše k větší cti a slávě boží. Tak ať to i zůstane pro další měsíce. Zdraví P.Peter   

 
7. 2. 2015 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

Vánoce a nový Farní list 2014-15

Pod rubrikou Vánoce 2014 najdete pořad vánočních bohoslužeb. Totéž najdete i ve farním listě spolu s koncerty.

Pozvánka na vánoční mši sv. na SNĚŽNÉ v opraveném poutním chrámě - znovu vysvěcení! Přijďte se radovat s námi! A také poděkovat Bohu, všem, kteří opravu prováděli a pak i uklízeli. V tom nám pomůže náš rodák generální vikář mons.Žák.

 
29. 11. 2014 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

Koncert

V tuto sobotu dne 18.10.2014 bude v kostele Božího Těla koncert duchovní hudby, na který vás srdečně zveme - naše kraslická farnost.

 
15. 10. 2014 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

Říjnový pohled do farnosti kraslické.

Je zde zpráva o vizitaci farnosti, další řádky z knihy P. Pavla Kuneše. Pár slov k odhalení Pamětní desky Arnošta Lustiga a k opravám na Sněžné.

 
4. 10. 2014 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

Farní list 11 - 2014 - září a říjen

25.09. – čt – 19:00 Svatováclavský koncert v kostele Božího Těla v Kraslicích. Zazní varhanní skladby J.J.Ryby proložené sedmi obrazy z vlastního životopisu J.J.Ryby. Kdo zažil loňský Mikulášský koncert, může dosvědčit kvalitu jak hry na královský nástroj, tak i přednes mluveného slova obou Vladimírů. Přijďte!!

Něco málo z knížky P. Pavla Kuneše (bude na pokračování), něco o pokračujících opravách, modlitba za Synodu (O rodině) v Římě - přidejte se!! Co znamená "vyhrazené místo" v Bublavském kostele?

 

 
24. 9. 2014 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

Další Farní list pro srpen 2014

Hledáme pomoc na správném místě? Zde jsou místa, kde nám Duch svatý pomoc nabízí! Pro různé situace. Kdo hledá, nalezne zde i pozvání na poutě: BUBLAVA, PŘEBUZ. Nezapomeňme na pouť v KOSTELNÍ - letos již 31.08.2014 v 11:00. Pak zde něco pro Aničky a o zdánlivě ztracené holi sv. Jakuba.

 

 
7. 8. 2014 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

FL 2014 - červenec 09

Pouť Sněžná nejen bohoslužba, ale i pěší pouť 27.07.14 od kostela Božího Těla Kraslice v 9:15 odchod - zvou přátelé ze Saska!!!  Liboc v neděli nato v 11:00.  

 
8. 7. 2014 | Rubrika: Aktuality - Aktuell


 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 2
Celkem: 473394
Měsíc: 5949
Den: 339