Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farní list 2017 červenec 11

FARNÍ list kraslické farnosti červenec  2017 – 11

mobil: 724 204 702;  www.farnostkraslice.estranky.cz  e-mail: fara.kraslice@seznam.cz

Bohoslužby, setkání.

13.07. čt – 16:00 Rotava a 17:15 Kraslice – mše sv. ke cti Bl.Hroznaty změna!

15. a 16.07. so/ne–všude připomínka našeho diecézního patrona bl.Hroznaty

29.07. so – 14:00 Přebuz mše sv.

30.07. – ne 10:30 společná POUTNÍ OSLAVA SV.JAKUBA na Sněžné. Přijměte,jako každoročně, pozvání i k posezení. Bus: odjezd 10:00 Rotava, 10:15 Kraslice; návrat 13:30 dle počasí. Pořad: 10:30 zastavení u obrazu bl.Hroznaty, úvahy; 11:00 poutní mše sv. Č/D; 12:15 pohoštění a posezení pod lipami! 

sn-kostel-stary.jpg

------------------------------------

Zase - opakovaně prosím a připomínám: je naším právem i povinností zúčastnit se každou sobotu/neděli mše sv. Nevím, jak dlouho to ještě zdravotně vydržím; máte auto, kola, možnost zajet i na jiná místa v naší na km velké farnosti. Tato doba je ohrožena různými zly a riziky: mafiemi, fanatizmem, populizmem, polopravdami, pseudo-náboženstvími, pseudo-manželstvími. Díky za vaši účast; naší povinností je: moc se modlit!!  pf

Ohlédnutí za naším kraslickým Božím Tělem,

za poutí ve Stříbrné i v Rotavě!

   Ani jsem netušil, jakou radost nám všem připraví nejen novokněz P.Pavel svou přítomností, ale i každý z vás! Vždy je milé, když máme jubilanty mezi sebou! Novokněz, P.Josef Weindl se svými 60-tinami. P.Ferdinand s radostí sledoval při proměňování P.Pavla, jak v rukou  drží kdysi jeho „kalich“ a který opět slouží pro Krev Páně! Církev žije dál! A my jsme toho svědky! Neutraublingští se radovali i z Lorety u Chebu – tam jsme udělali radost P.Ferdinandovi – průvodci. I námaha     „věrných pomocníků“ s obědem a celou přípravou se takto vyplatila!!

  Už tradičně se ve Stříbrné radujeme z nějaké té „novoty“. Letos to byl Betlém umístěný a pěkně zpřístupněný ve zpovědnici, každý s obdivem mohl vidět precizní práci řezbáře. Bylo to poprvé, co ho rodáci od konce války viděli; vždy byl složený v bedně pod kůrem. Díky i zde Věře S. (za úklid, výzdobu), A. Lukáčové(varhany). Několika místním pomocníkům též velký dík! Mně moc pomáhá i zdejší přítomnost P.Ferdinanda; stáváme se jakousi „nerozlučnou dvojicí“! I zde se vše povedlo, i počasí bylo OK.

dscn0696.jpg

  Co se odpolední slavnostní mše sv. s naším novým Generálním vikářem mons.Jiřím v Rotavě týče, pár poznámek: i zde to dá moc práce (přípravy a úklid – dík  za vše!) – proto díky všem, co přišli! Snad za ta léta jste pochopili, že svůj svátek slavím v tento den v kostele svého patrona! Každý, kdo se mnou věnuje chvíli k oslavě Boží, kdo se mnou poděkuje za pomoc svatého Petra pro mé působení v této farnosti, mi nemůže dát víc! Proto jsme s překvapením, ale i s láskou, mezi sebou mons.Jiřího objali. Bylo mu mezi námi dobře! A opět i P.Ferdinandovi. Stali jsme se tak trochu i jeho farností. Prosme i nadále za děti; Pán nám je dá!!!! pf  

schn3hron.jpg

Co nás čeká na Sněžné?

Patron diecéze, stále ještě „neznámý“. V čem by se měl stát „známějším?“

hledání: hledal a nalezl pomoc u Boha; u přímluvy P.Marie. 3x byl  na její přímluvu zachráněn před jistou smrtí! V poděkování: dal postavit chrám k její cti v Teplé-klášteře. V ochotě dát vše: dal svou lásku své budoucí ženě a dal po její smrti a smrti svého syna dědice i celý svůj majetek a nakonec i svůj vlastní život! Ve zbožnosti: i když vlastní rodina a poté i vlastní bratři v klášteře mu nerozuměli; buď mu jeho konání vyčítali, či byli i proti němu! V ochotě: dát k dispozici své plány ve prospěch plánů Božích – to, když putoval do Říma, aby mu papež Urban II. změnil jeho slib být „bojovníkem“, který osvobodí od muslimů křesťanská místa ve Svaté Zemi – v úmysl zvolit si řád, který by pokřesťanštil západní území Čech! V poslušnosti vůči Duchu sv.: ten mu vyjevil úmysl zvolit řád Premonstrátů – kazatelů i farářů!

OPRAVY  - a máme z nich radost?

    Krásná opravená fasáda fary v Oloví se může pochlubit díky Karlu K. madly: 2 venkovními+2 vnitřními! Cena: 9.777Kč. Snad se dočkáme i opravy fasády vzadu! 

 

   I severní strana fasády (2 pole)  kostela sv.Martina v Jindřichovicích je hotová. Cena: 229.275Kč! Dá-li Pán Bůh, v září a říjnu přibudou další dvě pole díky velkorysosti našeho Viktora H. a ochotě firmy Plaub a Hrách!

12.konec.jpg

    Do třetice se vydáváme do předsíně kostela sv.Jiljí v Kostelní, kde 07.07. 2017 firma Smolík z Lokte instalovala 2 umělecké kované mříže. Díky ochotě Míry Švece bude předsíň otevřena všem, kteří pojedou kolem na kole či poputují pěšky. Klíč od předsíně dostává pro letní dobu. Chrám proto nebude otevřen pouze 2x za rok (německá májová a pouť ke sv.Jiljí)! Navíc bude i větrán. Cena: necelých 40tis.Kč. Díky všem za pomoc! pf

 

Co bychom ani ve snu nečekali….

Děti s rodiči, za dohledu pana faráře, si naloží karimatky, věci i foťáky do tranzitu v pátek večer, aby v sobotu mohli brzy z Chebu vyrazit na pobyt ve stříbrnské faře. Jaké je však čekalo překvapení: auto našli ráno vykradené! Kým? Inu zloději! Když byli na naší pouti v Rotavě, nikdo to netušil! Ale jedno ti zloději ukrást nemohli: to, co v autě v noci nebylo: VÍRU v BOHA! To, co se dětem i dospělým stalo, je hrozné! Ale věci nás nespasí! Zachrání nás víra v dobrého Pána, Otce nebeského (má pro nás připravený DOMOV); Syna, našeho bratra, který za nás zaplatil životem (za naše dluhy-hříchy);. Přítele Ducha sv. (který nás posiluje ve slabostech, dá radu v bezradnosti, dá moudrost pro životní rozhodování či umění správně prožít svůj život). A toto my, co čteme tyto řádky, vyprošujeme nejen okradeným chebským, ale i všem pokřtěným, kteří se nechali okrást o pravou víru – aniž to tušili…. Klidně si „duchovně spali“, ač bdělí v tomto světě zážitků, prožitků, emocí a všech možných rozkoší! Je řeč o těch, co byli na naší pouti v Rotavě? Či jsou tím míněni ti „připravení“ pro tento svět a nepřipravení pro Boha?    pf

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 7
Celkem: 467802
Měsíc: 4735
Den: 327