Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farní list 2017 duben 06

FARNÍ list kraslické farnosti duben 2017 – 06

mobil: 724 204 702;  www.farnostkraslice.estranky.cz  e-mail: fara.kraslice@seznam.cz

Velikonoční pořad bohoslužeb:

Díky za vaši účast na sv.smíření! Kdo z vás to nestihl, může vše napravit před bohoslužbami ve Svatém týdnu: vždy 30 min. před začátkem budu ve zpovědní  místnosti napravo v Kraslickém kostele! Jinak dle domluvy! Snad víte, že je povinností katolíka alespoň v postní či velikonoční době přistoupit k této svátosti! Tím spíše, když chodí pravidelně ke sv.přijímání.

bt-velky-patek-2017.jpg

------------------------------------

Zelený čtvrtek: KRASLICE 18:00;  Velký pátek: KRASLICE 15:00; Bílá sobota-Velikonoční vigilie: KRASLICE 19:00; Hod Boží: Rotava 8:00; Kraslice 9:30; Jindřichovice 11:00; Oloví 14:30; Mezihorská 16:30;  Vel. pondělí: Bublava 9:00; Stříbrná 10:30; Horní Nivy 15:00; Sněžná 17:00

____________________________

24.04. po – 17:00 - kaple sv.Vojtěcha Glasberg – mše sv.

01.05. po – 11:00 – kaple sv.Josefa nad Olovím – mše sv.

07.05. ne – 16:00 – Maiandacht – Májová plauenského děkanátu (vikariátu) s pohoštěním od 14:00 (budeme vděční za pomoc při obsluze) – naši sousedé byli vždy velmi štědří a my jsme mohli z jejich darů mnohé uskutečnit! Díky předem!

Nabízím pár moudrých pohledů:

Sv.Augustin: Jako je kořenem všeho zla SEBELÁSKA, je kořenem všeho dobra LÁSKA. Bez této lásky je boháč chudý a s ní je chudák bohatý! Co slavíme o velikonocích? Ježíšovu sebelásku – nebo lásku obětující se za nás? Když tedy přijmu tuto jeho lásku v jeho OBĚTI na kříži, stávám se bohatým, bez ní jsem chudý. Tato oběť NENÍ POSLEDNÍ skutečností, ale cenou za moji SPÁSU (život se i po smrti změní – v život VĚČNÝ).

   Oplácet dobro zlem je ďábelské! Oplácet zlo zlem je pudové. Oplácet dobro dobrem je lidské. Oplácet zlo dobrem je božské! To zažil náš Pán: za odsouzení, bičování i smrt nám nabízí ODPUŠTĚNÍ. To je výzva: a z naší strany očekává VÍRU, LÍTOST a DŮVĚRU v pravdivost jeho slov. On není LHÁŘ! On je pravda sama! Takže uvěřit v něho není bláznovství!

______________________________________________________________

Snad jste v posledním čase ode mne dostali Modlitbu ve stáří. Je krásná. Že ji nemáte? Řekněte si o ni! Je i odpovědí těm, kteří Bohu vytýkají, že se mu stáří nepovedlo! Ve vyšším věku se stáváme opět dětmi; to není hanbou; je to bohatý čas na vzpomínání. Vybavují se nám v mysli krásné zážitky, slova a poučení. Výhodu mají samozřejmě ti, co zažili krásné dětství; co ale ti, co krásné dětství nezažili? Snad bylo zkouškou, ve které obstáli, nezatrpkli a nevyčítali Bohu těžší životní cestu. Všichni jsme mohli zažít milosrdenství Boží, které nikoho neopouští. Životní výhrou se může stát, že milosrdenství prožijeme s jinými, že jim odpustíme (za pomoci slov Ježíše, která volal ke svému Otci: Otče, odpusť jim, oni nevědí, co činí). Když toto upřímně řeknu, pomůže to nejen mně samému, ale i těm, co mi ublížili!  pf

Radscn0713.jpgdost ze splněného přání, které má své pokračování!

Po ozvučení interiéru rotavského kostela, které si před zpovědí vyzkoušela i Anna Marešová, která více než 2 měsíce chyběla pro nemoc, máme díky velké šikovnosti Josefa Babky z Bublavy poraženy všechny stromy po pravé straně tohoto chrámu! 34 kmenů; leží tam jak dscn0706.jpgsložené sirky! Pomohl mu náš Pán a příhodný vítr. Kéž dopadnou dobře i další akce: odvoz silných kmenů, rozdrcení větví, náš úklid (shrabání větviček a jehličí) pak i výsadba malých smrčků. Z vašich účelových darů a sbírek je vše uhrazeno i díky 20tis.Kč z rozpočtu Města Rotavy. Nyní se přeneseme do Oloví k tamější faře. Hned po velikonocích zde začne oprava fasády přední strany. Rozpočet je na více než 102tis.Kč. K dnešnímu dni máme cca 53.450Kč (10tis.Kč od Města Oloví, od 2 dárců – 30tis. a 10tis.Kč atd.). PROTO vás moc prosím, pokud chcete dát jakýkoliv dar či příspěvek pro naši farnost, směřujme vše na 2 akce: kapli v Oloví a střechu pravé boční lodi kostela v Kraslicích (rozpočet na 500tis.Kč)!  K této akci se vrátíme, až započne oprava firmou Hrách.

Pro vysvětlení: s novým biskupem přišlo i mnoho změn. Mezi ně patří tzv. solidarita v nedostatku. Ve skutečnosti to znamená, že naše farnost na plz. biskupství za rok 2016 odvede 10% z ročních sbírek ve výši 13.129,-Kč a 10% z darů ve výši 12.411,-Kč. Navíc se odvede záloha na rok 2017 v poloviční výši. PROTI tomu není odvolání! To je ta solidarita v praxi. My si naříkat nemůžeme, protože nám v rámci solidarity rodáci ze SRN během minulých let dali obrovské částky. Existuje však jedna výjimka a tím je biskupstvím schválená účelová sbírka na určitou akci. Jak mne znáte, vždy plně využívám všech možností a řekl bych i nemožností, jak nato! Mne ani tak nezajímá NATO, jako toto! Pro letošní rok nám schválili tři účelové sbírky: Ozvučení kostela v Rotavě, Fasádu fary Oloví a Výměnu krytiny boční lodi kostela v Kraslicích. 1. je ukončena, další pokračují! Z těchto účelových darů a sbírek se NIC na biskupství neodvádí!! Proto vás všechny PROSÍM o řešení viz nahoře (vše dáme na 2 zbývající akce). Pro příští rok pak budeme hledat spolu s ekonomickou radou farnosti nejnaléhavější prioritu! Snad mi věříte! A proto už předem: Zaplať Pán Bůh za každý i sebemenší dar! Váš pater.

Na co přišla Matka Tereza? „Dřív jsem si myslela, že musím lidi obracet k Bohu, ale dnes už vím, že musím lidi milovat a Bůh si je obrátí sám!

Tvou smrt zvěstujeme…to znamená, že Jsi Pane Ježíši žil!

Tvé vzkříšení vyznáváme…to znamená, že Pane žiješ!

Na tvůj příchod čekáme…tzn., že žiješ NA VĚKY.  Biskup Jiří Paďour

________________________________________________

  Jistě si už někdo všiml mladého muže jménem Vlastík Foltýn, který v BILLE je vždy usměvavý a ochotný. Od 01.05. bude bydlet na kraslické faře, tam, kde kdysi bydlel pan děkan Feix, potom i Tonda. Možná, že mu budeme říkat časem: „Pane domácí“! Přejme i Elišce a Janovi příjemné bydlení, hezké sousedské vztahy.  pf

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 7
Celkem: 472814
Měsíc: 5576
Den: 376