Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prázdninový FL 13

FARNÍ list kraslické farnosti červenec – 13

Mimořádné  AKCE v naší farnosti:

sn-kaple-oprava2014-07-18--2-.jpg

27.07. so – 14:00 Přebuz mše sv.;  29.07.po 14:00 Přebuz poděkování!

28.07. ne – 10:30 Společná poutní mše sv. ve Sněžné;   tuto neděli je to jediná mše sv. Zveme nejen kraslické, jindřichovické, rotavské i olovské a vůbec všechny ctitele sv. Jakuba, patrona všech poutníků.

04.08.ne – 11:00 D/Č poutní mše sv. Liboc

17.08.so – 11:00 D/Č poutní mše sv. Bublava -v 10:30 Mariánské zastavení

18.08. není mše sv. ve Stříbrné!

Mše sv. na Sněžné se překládá z 10.08. na 17.08. z důvodů mé dovolené.

24.08.so – 11:00 svatba Kraslice Lucie a Tomáš

24.08.so - 14:00 D/Č poutní mše sv. Přebuz

Od 06.08. do 16.08. jsem na dovolené; zastupuje mne ze Sokolova P. Petr Bauchner mobil: 608656556.

____________________________________________________________________________________

Co jsem se dozvěděl na dovolené? Klidně se mne můžete ode dneška ptát! Za lehkou odpověď zaplatíte 10Kč. 100Kč dáte za odpověď, nad kterou musím přemýšlet. Za upřímnou uhradíte částku 150Kč. Protože se často stává, že dostávám hloupé a zbytečné otázky, budu si počítat 300Kč.  (??)

--------------------------------------------------------------------------------

Jak proběhly naše poutní setkání červnu? Letos se díky pozdnímu termínu velikonoc a tím i Božího Těla sešly dvě oslavy těsně po týdnu. Jak jsme společně vše zvládli? Díky Bohu, vám, kteří jste napjali všechny síly: na výbornou! Nechci nikoho ani vyzdvihovat, ani na nikoho zapomenout, proto Pán Bůh zaplať všem, i vám, co jste přišli.

img-20190624-wa0002.jpg

Kraslice: díky partnerům z Neutraublingu nás přece jen bylo dost. Oltář zůstal v té podobě, kterou máme vždy na Velký pátek. Spodní část slouží celoročně jako obětní stůl. Vrchní část je uschována na bočním oltáříčku v kněžišti kraslického kostela. Nejen pro mne, ale i pro vás, byl pohled na celý oltář, který stával v kapli kraslické nemocnice, impozantní! Všichni jsme si uvědomili, že mnozí nemocní se před ním modlili za své uzdravení v nemocnici, která dnes už neexistuje. Co však zůstává, je oltář v našem kostele a nemoc, která může překvapit kdykoliv každého z nás.  Letos byl průvod krátký; vedl z kostela přes ulici k malému parčíku, kde P. Josef posvětil Památník padlých z 1.světvové války. Poté požehnal i monstrancí a všichni jsme se přesunuli na farní zahradu. Bylo nám tam hezky!

Rotava: poutní mše sv. v den, kdy opět panovalo vedro. Jak Duch sv. vedl naše přípravy? Brzy ráno jsme s Pavlem F. převezli 6 sad stolů s lavicemi z kraslické fary do chladného kostela. Před začátkem mše sv. stála Vlasta H. u dveří a hlídala, aby horko nešlo dál do prostorů chrámu. Tím se stala oslava obou apoštolů snesitelnou; jak bohoslužba, tak i hezké posezení mezi lavicemi kostela proběhlo v nádherné atmosféře. Zde se sbližujeme, poznáváme a navzájem povzbuzujeme. P. Ferdinand ani letos nechyběl. Za rok by mohl stát u dveří někdo „přitahující“ i jiné mezi nás.pf

Ještě malá poznámka:

Obec Jindřichovice zaslala dotaci 30.000Kč na úhradu výměny poničené krytiny za měděnou. Díky za toto gesto! Částkou 40tis.Kč přispěl sponzor z Jindřichovic. 31.043Kč je zatím hrazeno z našeho hospodaření. Díky za každou finanční pomoc. V Kostelní je natřena (opravena) polovina střechy. Opravy na kostele sv. Josefa v Krásné Lípě img_0026--2-.jpgúspěšně pokračují. Je vyčištěná celá pravá strana lodi od shnilých trámů (pozednice), do 4m odkrytá krytina (alukryt) a řežou se nové trámy pro výměnu. Kéž Bůh na přímluvu sv. Josefa žehná opravě!  Dodnes nemám žádnou zprávu z Města Přebuz.

Ze Šindelové námi  otřásla hrůzná zpráva: "Na Tajchu utonula 12-tiletá Deniska“. Byla pokřtěná. Rozloučení měla v rotavském kostele. Neuměla plavat. Její duši pomůže každá přímluva. Ať se za ni přimluví i sv. Maria Goretti. Bylo jí 12 let, když ji smrtelně pobodal mladík, kterému nebyla po vůli. Co však je pozitivní v případě mučednické smrti mladé světice? Její vrah si odpykal trest a obrátil se! Přijal místo jako zahradník v jednom františkánském klášteře. K novému začátku vedou jak lítost, tak obrácení! pf

-------------------------------------------------------------------------

Z kázání svatého Augustina, biskupa: Z Bible víme, že David spal se ženou svého vojáka. Ta otěhotněla. Později nechal zabít jejího muže! Hrůza – to udělal král! David říká: Uznávám svou nepravost. Já svůj hřích připouštím, ty, Bože, jej odpouštěj. Nikdy se nemůžeme domnívat, že žijeme dobře a že jsme bez hříchu. Chválou našeho života by mělo být, že prosíme o odpuštění. Nešťastní lidé bez naděje si svých hříchů nevšímají, zato jsou zvědaví na hříchy jiných. Nehledají, co by mohli napravit, ale co by mohli roztrhat. Protože sami pro sebe nemají omluvu, jsou vždycky ochotni obvinit druhého. Ne tak David, ten nám dal příklad, jak se modlit a činit zadost Bohu. Říká dále: Můj hřích je stále přede mnou. Nezaměřuje se na hříchy druhých, ale sám sebe volá před svůj soud, nemazlí se se sebou, ale jde do sebe a proniká až do hlubin srdce. Nešetří se, a proto není drzost, že prosí, aby byl ušetřen. Chceš se smířit s Bohem? Nauč se, co máš udělat sám se sebou, aby se Bůh s tebou smířil. Kdybys chtěl oběti, já bych ti je přinesl; tobě však na zápalných obětech nezáleží.  Žádnou obětí Boha nehodláš usmířit? Zde je odpověď: Zkroušený duch, to je oběť Bohu; srdcem zkroušeným a pokorným, Bože, nepohrdneš. Cos chtěl obětovat, musels  zavrhnout, ale přišels na to, co bys obětovat mohl. Stvoř mi čisté srdce, Bože. Nuže, má-li být čisté srdce stvořeno, musí být očištěno. Bohu se hříchy oškliví.

Při pohledu na ty, kteří stojí v čele naší země, jen slepý nemůže nevidět pýchu na straně jedné a mstivost na straně druhé. Augustin nám připomíná jednak Davida, krále, který je schopen hřích přiznat. Stejně tak ukazuje cestu i nám, třebas jinak hříšným, jak usmířit Boha. Začít nejprve u sebe, pak vyprošovat obrácení i jiným! Nepomůžeme tímto našim politikům? Bůh může pohnout i jejich srdcem! Váš pater

---------------------------------------------------

KONTAKT: ŘKF Kraslice, Kpt. Jaroše 321/2 Kraslice; mobil: 724 204 702

www.farnostkraslice.estranky.cz email: fara.kraslice@seznam.cz 

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 470954
Měsíc: 5023
Den: 121