Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva pro zastupitele Města Kraslic

ZDE naleznete celou zprávu, týkající se výdajů na opravy kostela Božího Těla v Kraslicích, kaple sv.Vojtěcha v Kraslicích, kostela sv.Jakuba na Sněžné, kostela sv.Jiljí v Kostelní, kostela Nejsvětější Trojice v Liboci, kaple 14ti pomocníků v nouzi v Počátkách. Jde o zajímavé čtení! A to si představte, že jsem ke dni 01.01.1993 přebíral Pokladní deník Kraslické farnosti (pod Děkanským úřadem v Kraslicích), kam všechny tyto stavby patřily, s počátečním stavem na B.účtu u ČS ve výši ​6.172,32 Kčs, kdy v pokladně bylo ​0,-Kčs​. Do této správy spadaly 2 kostely: kostel Nanebevzetí Panny Marie v Bublavě a kostel Nejsvětějšího Srdce Páně ve Stříbrné; zde však byly a jsou vlastní Obecní úřady. 

                     To ovšem byla jen polovina mého kněžského obvodu: K 01.01.1993 jsem plně převzal i Pokladní deník Jindřichovické farnosti (pod Farním úřadem v Jindřichovicích), kam patřily kostely v Jindřichovicích, Oloví, Rotavě, Přebuz a Krásná Lípa. Tento úřad disponoval k 01.01.1093 částkou ​32.194,44Kčs.

                      Jinými slovy: bez přispění​ všech oslovených míst, úřadů, spolků i dobrovolných aktivistů z Německa a hlavně za požehnání Božího, by se toto dílo oprav NIKDY NEMOHLO USKUTEČNIT!

                      Zastupitelé spolu se starosty jsou stejně jako já, správci svěřených objektů. Kéž vždy můžeme s čistým svědomím říci: co jsme mohli udělat, to jsme udělali i pro příští generace.              

                      P. Peter Fořt, farář, děkan a okrskový vikář sokolovský.

 

 

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 2
Celkem: 472256
Měsíc: 5262
Den: 190